Mercedes-Benz ontwikkelt een parkeerapp die toegang heeft tot misdaadgegevens.

Mercedes-Benz ontwikkelt een parkeerapp die toegang heeft tot misdaadgegevens.
donderdag 4 oktober 2018 - Mercedes-Benz ontwikkelt een parkeerapp die toegang heeft tot misdaadgegevens. Op basis daarvan kan het programma bestuurders in de richting van veilige parkeerplaatsen wijzen.

Mercedes-Benz ontwikkelt een parkeerapp die toegang heeft tot misdaadgegevens. Op basis daarvan kan het programma bestuurders in de richting van veilige parkeerplaatsen wijzen.

De app is bedoeld voor gebruik in de Verenigde Staten en moet Mercedes-rijders behoeden voor onder meer vandalisme, beroving, inbraak en mishandeling. Volgens de ontwikkelaars kan per parkeerlocatie worden geanalyseerd hoeveel misdaden er in de afgelopen paar weken in de buurt zijn gepleegd.

Politie en justitie

Het systeem werkt met kleurcoderingen voor parkeerplaatsen. Groen is veilig, geel is redelijk veilig en rood is onveilig. Voorwaarde voor de werking van de app is wel dat er recente informatie beschikbaar is van onder meer politie en justitie, opgesplitst naar misdaadtype. Mercedes-Benz Australië heeft al aangegeven ook geïnteresseerd te zijn in de toepassing.


Lees het artikel via Autovisie
< Terug naar het overzicht